Rikards chocklad cookies

Tid: 45 minuter

Riktigt goda kakor.

Ingredienser

  • 200 g smör (margarin), rumstempererat
  • 2 dl strösocker
  • 1dl havregryn
  • 4 dl vetemjöl
  • 1-2 tsk vaniljsocker
  • 1-2 msk kakao
  • 160-180 g ljus blockchoklad (hackad i rutor, lite mindre än 1 cm i diameter)
  • 1 tsk bakpulver
  • Kardemumma
  • Ingefära
  • Instruktioner

    1. Blanda smör, vetemjöl, bakpulver, strösocker, kakao, lite kardemumma och lite ingefära i en bytta. När du har blanda det till en deg så lägger du i den hackade chokladen och blandar. Sedan rullar du de i lagom stora bollar och lägger dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna i 175 grader ca 12-15 minuter.
    2. Låt dem svalna, och ät.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben