Rimmad ripbröst med potatissallad

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • Saltlake, 5 %
  • ½ l vatten
  • 25 g salt
  • 4 urbenade ripbröst
  • 16-20 små runda potatisar
  • 1 paket bacon
  • 2 tomater
  • 1 rödlök
  • 2 salladslökar
  • ½ msk kapris
  • ½ ask ruccolasallad
  • Vinegrette
  • 2 msk vinäger
  • 2 msk vatten
  • 2 msk olja
  • 1 msk grov dijonsenap
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. 1. Lägg ripbrösten i saltlaken ca 4 timmar.
    2. 2. Sätt ugnen på 100° och rulla in brösten i folie som en smällkaramell. Stek brösten i ugnen tills innertemperaturen är 58° och låt vila 5 minuter. Ta bort folien och skär i tunna diagonala skivor.
    3. 3. Gör under tiden potatissalladen.Tvätta och koka potatisen.
    4. 4. Skär baconet i mindre bitar och knapperstek det. Häll bort fettet.
    5. 5. Dela potatisen mitt i tu, skala och kärna ur tomaterna, finhacka tomatköttet och rödlöken, skiva salladslöken. Blanda ihop potatis, rödlök, salladslök, kapris och hälften av baconet.
    6. 6. Blanda ingredienserna till vinegretten och häll den över potatissalladen.
    7. 7. Lägg ut ripskivorna på tallriken och lägg en klick av potatissalladen ovanpå.Toppa med ruccolasallad och strö över resten av baconet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben