Ris, spenat och korvsufflé/gratäng

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Ett sätt att göra vardagskorven lite festligare. Receptet påminner lite om en del här på MK, men mitt är unikt för det kombinerar saker och tillför kryddor på nytt sätt.

Ingredienser

  • 3 ½ dl jasmineris
  • Vatten
  • Salt
  • 1 purjolök
  • 1 liten gul lök
  • 3-6 vitlöksklyftor
  • 1 msk curry, eller mer
  • olja
  • smör
  • 600 g falukorv
  • 150 g riven ost
  • 2-4 ägg
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • salt
  • peppar
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 krm cayennepeppar
  • Curry, valfri styrka och mängd
  • 100 g bacon, eller mer
  • 600 g frusen hackad spenat
  • smör
  • salt
  • peppar
  • muskot
  • socker
  • smör till formen
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 gr
    2. Skölj riset i minst tre vatten. Koka sedan på det sätt som passar dig bäst, jag föredrar att koka i mkt vatten - som när man kokar pasta. I det här fallet så fräste jag lite lök, vitlök, curry och avrunnet sköljt ris i en stor kastrull innan jag hällde på kokande vatten. Lät koka i 7 min, hällde av, lade över i riskokare med smör o purjo i botten.
    3. Spenaten tinas i kastrull, tillsätt lite smör, kryddas.
    4. Falukorven, skivad, stekte jag i grillpanna (behövs inte). Samtidigt fräste jag bacon rätt hårt - det ska vara riktigt krispigt.
    5. Vispa ägg, crème fraiche, majonnäs. Bottna en smord ugnsform med det färdiga riset, på med spenaten, toppa med falukorvsskivorna, på med gratängröran, riven ost och - knaperstekt bacon.
    6. In i ugnen 225 gr tills den rest sig o är vackert guldbrun. Ca 25-35 min.
    7. Jag serverade med en enkel tomatsallad, lite bröd kan vara gott till också.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben