Risgratäng bea

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 40 minuter

Mycket enkel festmat

Ingredienser

  • 6 dl kokt ris (ca 2 dl okokt)
  • 200-250 g tärnad varmrökt skinka eller kassler
  • 4-5 tärnade skivor konserverad ananas
  • 1 påse bearnaisesås
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 knivsudd kajennpeppar
  • Instruktioner

    Bottna en smord ungssäker form med riset, täck rislagret med skinkan/kassler och tärnad ananas. Blanda ihop en påse bearnaisesås enligt påsens anvisning, och blanda i tomatpuré och kajenpeppar. Häll såsen över innehållet i formen. Gratinera i 225 grader i 20 min. Servera gärna med en krispig sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben