Risoni med tomatsås

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

God, snabblagad tomaträtt med risonipasta.

Ingredienser

  • Ca 3 dl risoni
  • 3 tomater
  • 1-3 vitlöksklyftor
  • 1 liten lök/ en halv lök
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten, häll i risonin och koka enligt paketet .
    2. Skär tomaterna på mitten och mixa dom grovt. Skär lök och vitlök i önskad storlek.
    3. Hetta upp oljan i en liten kastrull. Fräs lök och vitlök tills de är mjuka, häll i sambal oelek och buljongtärningen och rör runt. (Buljongtärningen kan man skära i tunna flarn så går det fortare).
    4. Häll i tomaterna och rör runt, låt koka i 2-3 minuter. Häll av vattnet av risonin och ha lite margarin/smör i.
    5. Servera med ett gott vitt bröd till.
    6. ...själv brukar jag dricka O'boy till :-)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben