Risonisoppa med bacon

Serverar: 4 portioner

Risoni är en liten fin pastasort som ser ut som just ris. Kokta kikärter finns bekvämt att köpa på burk.

Ingredienser

  • 150 g risoni
  • 1 pkt bacon
  • 1 färsk gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 4 msk kycklingfond
  • 1½ liter vatten
  • 200 g broccoli
  • 200 g sugar snaps
  • 100 g kikärter, kokta
  • 1 citron
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 kruka färsk mynta
  • Instruktioner

    1. Koka risonin enligt anvisningen på förpackningen. Strimla och stek baconet. Låt det rinna av på hushållspapper.
    2. Skala och skiva löken. Skala och skiva vitlöken tunt. Fräs löken mjuk i olja på svag värme. Tillsätt kycklingfond och vatten, koka upp.
    3. Skölj och dela broccolin. Tillsätt den, suger snaps och kikärter. Låt soppan sjuda 3 minuter. Ta kastrullen från plattan och rör ner bacon, risoni och citronskal (spara lite skal till garnering).
    4. Pressa i citronjuice, smaka av med salt och peppar. Hacka det mesta av myntan, strö i soppan. Dekorera med resterande citronskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben