Risotto med bacon

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En salig blandning av bacon, vitt torrt vin och grönsaker.

Ingredienser

  • 140 g bacon
  • 1 msk smör & raspolja
  • 2 schalottenlökar
  • 4 dl hönsbuljong
  • 1 dl vitt torrtvin
  • 2 dl ris (avorioris)
  • 2 krm svartpeppar
  • 4 dl ärter, majs, och paprika (fryst)
  • 1 msk färsk basilika hackad
  • 2 dl parmesanost
  • Instruktioner

    1 Fräs lök och bacon i smör och raspolja ien gryta tills löken är genomskinlig 2 Tillsätt buljong och vin.Låt koka upp. Rör ner riset och krydda med svartpeppar. Låt riset sjuda på svag värme. 3 Tillsätt de frysta grönsakerna och basilikan. Sjud fem minuter till så att allt blir genomvarmt. 4 Rör ner permansanosten. Servera i portionsformarmed lite extra svartpeppar sallat, coctiltomater, basilika och baguett

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben