Risotto med knaperstekt bacon

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 30 minuter

Underbart god risotto! Den funkar bra som ensamrätt, eller tillsammans med kyckling av nåt slag. Tänk på att inte koka risotton för länge. Då blir den som gröt!

Ingredienser

  • 4 dl arborio- eller avorioris
  • ca 1 l kyckling- eller hönsbuljong
  • 1 dl vitt vin (matlagningsvin går bra)
  • 1/2 finhackad gul lök
  • 4 msk smör
  • 4 dl riven ost
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 paket knaperstekt bacon i bitar
  • Instruktioner

    Koka upp buljongen och vinet och häll upp i en skål. Fräs lök i lite av smöret i en kastrull med tjock botten. Rör i riset och fräs någon minut. Späd med buljongen allt eftersom men spara cirka 2 dl till serveringen. Glöm inte att röra då och då. Koka i 15-20 minuter. Riset ska ha en aldentekärna, men ändå vara krämigt. Späd med de sista decilitrarna buljong, rör ner ost, peppar bacon och resten av smöret.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Kajac 12 januari 2009

    Receptet är redigerat för att det skulle bli godkänt. Jag tog bort numreringen i beskrivningen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben