Rispudding med vanilj och choklad

Serverar: 4 portioner

Den här puddingen tar sin tid men man blir väl belönad. Som man brukar säga: Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

Ingredienser

  • 100 g rundkornigt ris
  • 1 liter mjölk
  • 4 msk grädde
  • 2 dl socker
  • 1 vaniljstång
  • 3 msk maizena
  • Salt
  • 70 g hackad choklad
  • Instruktioner

    1. Spola av riset med kallt vatten i ett durkslag, låt rinna av. Låt riset koka upp i en mellanstor kastrull med ½ liter vatten.
    2. Låt småkoka på svag värme i ca 25 minuter, tills riset är mjukt och vätskan absorberats.
    3. Ställ ½ kopp mjölk åt sidan, rör ner resten av mjölken i riset, tillsammans med grädde och sockret.
    4. Skär vaniljstången på längden, skrapa ur fröna med en vass kniv. Rör ihop maizenamjölet med den sparade mjölken, häll den långsamt under omrörning till den kokande risblandningen. Lägg i vaniljfröna, 1 nypa salt och den hackade chokladen. Låt riset små puttra under ständig omrörning i 15 minuter.
    5. Häll över rispuddingen i dessertskålar, låt svalna något, ställ i kylskåp i ca 3 timmar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben