Den här puddingen tar sin tid men man blir väl belönad.
Som man brukar säga:
Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.
Ingredienser
100 g rundkornigt ris
1 liter mjölk
4 msk grädde
2 dl socker
1 vaniljstång
3 msk maizena
Salt
70 g hackad choklad
Instruktioner
Spola av riset med kallt vatten i ett durkslag, låt rinna av.
Låt riset koka upp i en mellanstor kastrull med ½ liter vatten.
Låt småkoka på svag värme i ca 25 minuter, tills riset är mjukt och vätskan absorberats.
Ställ ½ kopp mjölk åt sidan, rör ner resten av mjölken i riset, tillsammans med grädde och sockret.
Skär vaniljstången på längden, skrapa ur fröna med en vass kniv.
Rör ihop maizenamjölet med den sparade mjölken, häll den långsamt under omrörning till den kokande risblandningen.
Lägg i vaniljfröna, 1 nypa salt och den hackade chokladen.
Låt riset små puttra under ständig omrörning i 15 minuter.
Häll över rispuddingen i dessertskålar, låt svalna något, ställ i kylskåp i ca 3 timmar.