Rispytt med köttfärs

Serverar: 2 portioner

Enkel och god middagsrätt.

Ingredienser

  • 1/2 blomkålshuvud
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 200 g köttfärs
  • 1 röd paprika
  • 2 salladslökar
  • 2 port kokt ris
  • 1 msk riven ingefära
  • 4 msk teriyakisås
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Dela blomkålen i små buketter. Skala, dela och skiva löken. Fräs blomkål och lök mjuka i olja. Ta upp ur pannan.
    2. Fräs färsen smulig. Dela, kärna ur och strimla paprikan och skiva salladslöken. Rör ner paprikan och salladslöken i färsen tillsammans med ris och blomkål. Smaksätt med riven ingefära, teriyakisås, salt och peppar. Låt allt bli varmt och servera med extra teriyakisås vid sidan av.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    pennypenny 6 augusti 2011

    Mycket god och välsmakande. Jag hotade till den lite med chiliflakes. Perfekt om man har ris över.

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben