Riven äppelkaka

Serverar: 10-12 portioner

Den här är ett mellanting mellan paj och kaka, som dessutom kan göras extra god med 50 gram riven mandelmassa i fyllningen.

Ingredienser

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl socker
  • 1 msk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g mjukt smör
  • 1 ägg
  • 4 rivna äpplen
  • 1 msk kanel
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt smör och ägg och rör till en fast deg.
    2. Dela degen i två delar och tryck ut den ena i botten av en rund ugnsfast form ca 26 cm i diameter.
    3. Fördela de rivna äpplena och kanelen i formen. Gör antingen ett lock eller smula över den andra deghalvan över äpplena.
    4. Grädda ca 30 minuter 175 °C.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (1)

    melind 20 augusti 2013

    Hade i rivet skal av en lime i smeten och grovt riven mandelmassa (200g) ovanpå. Det blev SUPERGOTT! Bästa äppelpajen jag ätit :)

    Relaterade Artiklar

    Äppeltider!
    Vad vore hösten utan äppelkaka med vaniljsås? Att äpple dessutom är...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben