Serverar: 10-12 portioner
Den här är ett mellanting mellan paj och kaka, som dessutom kan göras extra god med 50 gram riven mandelmassa i fyllningen.
Ingredienser
3,5 dl vetemjöl
1,5 dl socker
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g mjukt smör
1 ägg
4 rivna äpplen
1 msk kanel
Instruktioner
- Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Tillsätt smör och ägg och rör till en fast deg.
- Dela degen i två delar och tryck ut den ena i botten av en rund ugnsfast form ca 26 cm i diameter.
- Fördela de rivna äpplena och kanelen i formen.
Gör antingen ett lock eller smula över den andra deghalvan över äpplena.
- Grädda ca 30 minuter 175 °C.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Äppeltider!
Vad vore hösten utan äppelkaka med vaniljsås? Att äpple dessutom är...
Hade i rivet skal av en lime i smeten och grovt riven mandelmassa (200g) ovanpå. Det blev SUPERGOTT! Bästa äppelpajen jag ätit :)