Rivig fisksoppa

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

"Rivig" för att ingredienserna är rivna, för hettan kan man styra själv. Den här soppan hittade jag på för många år sedan då jag egentligen var sugen på en scampirätt men ekonomin tillät inte det den gången. Man kan lyxa till soppan genom att tillsätta räkor om man vill.

Ingredienser

  • 1 grovt rivet äpple
  • 1 finhackad gul lök
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • 1-2 msk curry
  • Knappt 1 msk paprikapulver
  • Chili efter smak
  • 3-4 grovt rivna potatisar
  • 2 grovt rivna morötter
  • Fint skuren purjolök
  • 2 msk olja
  • 1 torskblock eller annan fisk, ca 400 g
  • 3 fiskbuljongtärningar
  • Ca 1,2 l vatten
  • 3 dl valfri grädde
  • Instruktioner

    1. Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs äpple och finhackad gul lök på svag värme tills det mjuknat, utan att ta färg. Tillsätt vitlök, curry, paprikapulver och chili och låt fräsa med en stund. Blanda i potatis- och morotsrivet och rör om ordentligt.
    2. Lägg fiskblocket ovanpå alltihop och tillsätt vatten och buljongtärning. Låt puttra tills fisken faller i bitar, tillsätt grädden och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
    3. Servera med ett gott bröd.

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24
    5
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben