Rodnande kassler i Bergakungens sås

Serverar: 4 portioner

En klassiker

Ingredienser

  • 750 g kassler
  • Sås
  • 2 gula lökar, hackad
  • 2 msk Milda
  • 2 skivor (50 g) rökt skinka, i tärningar
  • 1 1/4 dl torrt vitt vin
  • 2 dl Milda Mat
  • 2½ tsk konc flytande kalvbuljong
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk dragon
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    Lägg kasslern med den feta sidan upp i en liten långpanna eller stekpanna. Stek den i 175° ugnsvärme i 3/4-1 tim.Fräs löken i matfett i en kastrull tills den blir guldgul och nästan genomskinlig. Tillsätt skinkan och låt det hela fräsa ytterligare någon min. Späd med vin och Milda Mat. Tillsätt kalvbuljong och smaksätt med tomatpuré, paprikapulver, dragon, salt och peppar. Låt såsen koka ihop något, ca 5 min. Tag bort nätet från kasslern och lossa köttet från benen. Skär köttet i skivor och lägg dem tillsammans med såsen i en traktörpanna eller på ett uppläggningsfat. Servera med kokt potatis eller ris och nykokt broccoli.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben