Röd smulpaj med choklad och mandelbiscotti

Serverar: 4 portioner

Smulpajer hör sommaren till. Testa gärna denna vackra och goda variant.

Ingredienser

  • 350 g jordgubbar
  • 350 g rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl kakao
  • 125 g tärnat osaltat smör
  • 25 g mald mandel
  • 7 mandelbiscotti
  • 1 smk pinjenötter eller flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader och smöra en form som rymmer ca 1 liter.
    2. Halvera jordgubbarna och skär rabarbern i 2,5 cm långa bitar. Lägg frukten i en skål tillsammans med strösocker och rör om så att allt täcks. Lägg över frukten i formen i ett jämnt lager.
    3. Rör mjöl, kakao, smör, mald mandel och mandelbiscottie i en matberedare till ett fint mjöl. Strö det över frukten, avsluta med pinjenötter eller flagad mandel och grädda i 40 minuter. Servera med grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben