Röda linsbollar i röd currysås

Serverar: 4 portioner

Frasiga bollar i mustig sås med lite hetta.

Ingredienser

  • 2 dl torkade röda linser
  • 1 burk vita bönor, avsköljda 400 g
  • 1 röd paprika
  • ½ gul lök
  • ½ dl mandelmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 kruka koriander
  • 2 msk neutral olja
  • Röd currysås
  • 1 gul lök
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk röd currypasta
  • 1 burk kokosmjölk, 400 ml
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 140 g färsk spenat
  • Salt
  • Servering
  • Ris eller annat gryn
  • Instruktioner

    1. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen (alt. använd kokta linser). Låt svalna lite. Mixa linser och bönor i en matberedare. Lägg över i en bunke. Dela, kärna ur och finhacka paprikan. Skala och finhacka löken. Blanda mandelmjöl, vetemjöl, bakpulver, salt och peppar i en skål. Hacka koriander.
    2. Vänd ner paprika, lök, mjölblandning och koriander i de mixade bönorna. Spara lite koriander till garnering. Blanda ordentligt och forma till 20 bollar. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek dem runt om på medelvärme ca 7 minuter till fin färg.
    3. Röd currysås: Skala och strimla löken. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs currypastan någon minut. Fräs löken med curryn tills den mjuknat något. Tillsätt kokosmjölk och buljongtärning. Koka upp och sjud 5 minuter. Tillsätt limeskal (endast det gröna) och limesaft och vänd ner spenaten. Smaka av med salt.
    4. Servera linsbollarna med currysås, ris eller annat gryn och gärna färsk koriander.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben