Röda linsbollar i röd currysås

Serverar: 4 portioner

En smakexplosion i munnen är dessa frasiga och goda bollar i ljuvlig sås. En riktigt god vegetarisk rätt som den mest inbitna köttätaren tycker om, tro mig!

Ingredienser

  • 2 dl torkade röda linser
  • 1 burk vita bönor, à 400 g, ca 3 dl kokta
  • 1 röd paprika
  • ½ gul lök
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 kruka koriander
  • 2 msk neutral olja
  • Röd currysås
  • 1 gul lök
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk röd currypasta
  • 1 burk kokosmjölk, à 400 ml
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 140 g färsk spenat
  • Salt
  • Gott till
  • Kokt ris eller annat gryn
  • Koriander
  • Instruktioner

    1. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna lite. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av i en sil. Mixa linser och bönor i en matberedare. Lägg över i en bunke.
    2. Dela, kärna ur och finhacka paprikan. Skala och finhacka löken. Blanda mandelmjöl, vetemjöl, bakpulver, salt och peppar i en skål. Hacka koriandern.
    3. Vänd ner paprika, lök, mjölblandning och koriander i de mixade bönorna. Blanda ordentligt. Forma till 20 bollar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek dem på medelvärme i ca 7 minuter tills de fått fin färg.
    4. Röd currysås: Skala och strimla löken. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs currypastan i någon minut. Fräs löken med curryn tills den mjuknat något. Tillsätt kokosmjölk och buljongtärning. Koka upp och sjud i 5 minuter. Tillsätt limeskal (endast det gröna), limesaft och vänd ner spenaten. Smaka av med salt.
    5. Servera linsbollarna i currysåsen och gärna med kokt ris eller annat gryn. Toppa med lite koriander.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben