Rödspätta på enkelt sätt

Serverar: 4 portioner

Äntligen hittade jag igen hur man steker panerad rödspätta i ugn på internet. Har läst det på en förpackning för något år sedan. Supergott!

Ingredienser

  • 600 gram spättafiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 uppvispat ägg
  • 1 dl veteströ
  • Sås
  • 200 gram skivade champinjoner
  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl grädde (valfri)
  • 1 1/2 dl fiskbuljong
  • 3-4 skalade tomater
  • 3 msk dill
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Saft av 1 st citron
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Ugn: 225 grader
  • Instruktioner

    1. Salta filéerna och rulla ihop dem. Doppa dem i ägg och sedan i ströbrödet. Lägg dem i en smord ugnsform, droppa över smält fett och stek i ugnen i ca 15 minuter.
    2. Gör under tiden såsen: Fräs svampen tills det "knäpper" i den. Strö över mjöl, rör om och späd med vätskan. Sjud i ca 5 minuter. Blanda ner tomathacket, dill och vitlök. Smaksätt med citron, salt och peppar. Häll den heta såsen på ett varmt fat och placera fiskrullarna ovanpå. Servera med kokt potatis och fräscha grönsaker.
    3. Tips! Stek fisken enligt anvisning i ugnen. Servera kall sås gjord av Turkisk Yoghurt och lite majonäs plus dill istället för den varma såsen om du känner för det.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben