Rödvinbärskaka från 1800-talet

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

Detta är ett recept jag fått av min svärmor , hon i sin tur har fått det av sin mormor som levde på 1800-talet. Det går bra med vilka bär som helst men originalreceptet är med röda vinbär. Den blir överraskande god trots sin enkelhet vilket man inte tror med tanke på de enkla ingredienserna som ska vara och nej, jag har inte glömt bakpulvret. Det ska inte vara något (bristvara kanske på 1800-talet ).

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 gr smält margarin
  • 2 dl röda vinbär eller andra bär
  • 2 msk socker
  • 2 msk kanel
  • Ev 1 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet. Vispa socker och ägg vitt och poröst. Rör ner mjölet och smöret. Rulla bären i kanelen och sockret. Är bären frysta tillsätt en matsked potatismjöl också så dom inte vätskar sig så mycket.
    2. Smöra och bröa en sockerkaksform gärna en sådan med hål i mitten så kakan blir somen krans. Häll i smeten, strö bären ovanpå. Grädda 200 grader ca 40-45 minuter
    3. Servera ev med vaniljsås men är mycket god som den är så det behövs inte.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben