Pepparkakor från 1800-talet

Godare pepparkakor tror jag ingen har smakat! Receptet är från min mormors mor

Ingredienser

  • 530 g margarin
  • 750 g socker
  • 1 1/2 dl sirap
  • 2 msk bikarbonat
  • 2 msk ingefära
  • 2 msk kanel
  • 2 msk nejlikor
  • 1,3 kg vetemjöl
  • 3 dl vatten
  • Instruktioner

    Blanda vatten, socker, kryddor, bikarbonat och sirap i en stor elfast balja e d och koka ihop allt. Dra pannan från spisen och lägg i margarinet som får smälta under omrörning. Rör ner vetemjöl och forma till en deg. Ställ degen svalt och låt den vila över natten. Kavla ut tunt med lite vetemjöl på bakbordet (inte för mycket mjöl, då spricker degen) och tag ut kakor med mått (grisar, hjärtan o d). Grädda kakorna på 175 grader till dom har fått en vacker brun färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben