Rödvinbärskaka med marängtäcke

Serverar: 30-35 portioner

Tid: 1 timme

Kakan går bra att frysa.

Ingredienser

  • Botten
  • 2 ½ dl socker
  • 4 äggulor
  • 70 g smält smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk kokhett vatten
  • Maräng
  • 4 äggvitor
  • 2-2 ½ dl socker
  • 3-4 dl rödvinbär eller andra bär som man gillar
  • Instruktioner

    1. Botten: Smält smöret Vispa äggulorna och sockret poröst Blanda de torra ingredienserna och häll ner det i äggblandningen Tillsätt mjölk, det smälta smöret och det heta vattnet Rör till en slät smet. Häll i en bakplåtsklädd långpanna Grädda i ugn 185 grader i ca 15 minuter
    2. Vispa äggvitorna i en rostfri bunke tills vitan tjocknat Tillsätt sockret lite i taget Blanda sist i bären med en sked eller slickepott.
    3. Ta ut kakan efter 15 min och bre marängen över kakan Grädda i ca 7 min tills marängen fått en fin färg. Låt kallna och skär i lagom stora bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben