Vill man ha marängen hårdare kan man sänka graderna på ugnen till ca 130 och ha pajen där i ungefär 10-15 min extra.
Ingredienser
Pajdeg, botten
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
Knappt ½ dl florsocker
125 g smör
5 äpplen
½ - 1 msk kanel
Marängen
4 äggvitor
1 ½ dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
Instruktioner
Kör ihop allt till en smidig deg och fördela degen jämnt över pajformen
Nagga med en gaffel i botten.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 10-12 min.
Skala och skär äpplena i bitar och strö över inte fullt ½ dl strösocker och ½-1 msk kanel över äpplena i en skål innan de läggs på förgräddade pajskalet.
Vispa äggvitorna till en hårt skum i en rostfri skål.
Häll i sockret och vaniljsockret i etapper och vispa tills marängsmeten är slät och fin.
Häll smeten i en sprits eller klicka med en sked över äpplena.
Grädda i varmluft 150 grader i ca 25-30 minuter. Eller tills marängen har fått en fin färg.