Äppelpaj med marängtäcke

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 1 timme

Vill man ha marängen hårdare kan man sänka graderna på ugnen till ca 130 och ha pajen där i ungefär 10-15 min extra.

Ingredienser

  • Pajdeg, botten
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • Knappt ½ dl florsocker
  • 125 g smör
  • 5 äpplen
  • ½ - 1 msk kanel
  • Marängen
  • 4 äggvitor
  • 1 ½ dl strösocker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Kör ihop allt till en smidig deg och fördela degen jämnt över pajformen Nagga med en gaffel i botten. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 10-12 min.
    2. Skala och skär äpplena i bitar och strö över inte fullt ½ dl strösocker och ½-1 msk kanel över äpplena i en skål innan de läggs på förgräddade pajskalet.
    3. Vispa äggvitorna till en hårt skum i en rostfri skål. Häll i sockret och vaniljsockret i etapper och vispa tills marängsmeten är slät och fin. Häll smeten i en sprits eller klicka med en sked över äpplena.
    4. Grädda i varmluft 150 grader i ca 25-30 minuter. Eller tills marängen har fått en fin färg.
    5. Serveras med vaniljsås.

    Liknande recept

    45 min
    5
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben