Rösti med crème fraiche och ansjovis

Serverar: 4 portioner

Läcker förrätt.

Ingredienser

  • 3-4 potatisar
  • 1 äggula
  • 1 dl riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 krm socker
  • 1 dl finskuren salladslök
  • ½ dl plockad dill
  • Smör till stekning
  • 1 liten burk ansjovis
  • Instruktioner

    1. Skala och riv potatisen på rivjärnets grova sida, blanda med äggula och riven ost, salta och peppra. Blanda créme fraiche med vinäger, socker och lök. Rör ner dillen och smaka av med salt och peppar.
    2. hetta upp lite smör i en stekpanna, klicka ner potatisblandningen när smöret tystnar och börjar skifta mot gyllenbrunt. Stek på medelvärme tills röstin är gyllenbrun på båda sidor.
    3. Servera röstin varm med créme fraicheblandningen och några små ansjovisfiléer på toppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben