Rom-russin havrekakor med vit choklad

Serverar: 25 portioner

Tid: 30 minuter

Halvhårda kakor med romlagda russin och vit cholkad. Hade hallonrom, Montegua Bay -Rasby with rum.

Ingredienser

  • 150 g smör, rumstempererat
  • 3 dl socker
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljessens
  • 1 dl havregryn alt. fiberhavregryn
  • 3 dl vetemjöl
  • 1½ dl havremjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 200 g vit choklad, hackad i grövre bitar
  • 3 dl russin
  • ½ dl rom
  • Instruktioner

    1. Blötlägg/marinera russinen i romen kvällen före bakningen.(tryck ner russinen så alla får vätska på sig)
    2. Lägg ugnen på 200 grader.
    3. Rör smör o socker med gaffel.
    4. Rör i ägget och vaniljessensen.
    5. Blanda ner harvregryn, mjöl, bakpulver och sedan choklad och russinen tillsammans med vätskan som är kvar. Ha ev. mer havremjöl om det blir för löst.
    6. Lägg en stor, rund matsked varje muffinsform. Eller gör runda bollar och lägg på plåten samt platta till något.
    7. Platta till något.
    8. Grädda 13-14 min och stäng av ugnen. Låt eftergräddas i 5 min i ugnen. Ta ut och låt svala.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben