Romtryffel

Serverar: 30 portioner

Supergod. Servera gärna med lite mörk rom eller en espresso.

Ingredienser

  • 230 g mörk choklad 70 %
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 40 g flytande honung
  • 40 g osltat smör
  • 3 msk rom
  • Kakaopulver att rulla i
  • Instruktioner

    1. Dela på vaniljstången och pilla ut fröna. Lägg frön, grädde och honung i en kastrull och koka upp.
    2. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Häll den varma vätskan över chokladen och rör om.
    3. Tärna smöret och vänd ner det i chokladsmeten. Tillsätt rom och låt svalna i kylen.
    4. Rulla små bollar och vänd dom i kakaopulver.

    Liknande recept

    5
    10 min
    60

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben