Grädde- och romtryffel

Kan man få nog av choklad och tryffel? Eftersom den innehåller färsk grädde kan den bara sparas ett par dagar i kylskåpet.

Ingredienser

  • 150 g ljus eller mörk blockchoklad, bruten i bitar
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 2 msk rom
  • Ca 2 msk kakaopulver
  • Instruktioner

    1. Lägg chokladen i en liten kastrull tillsammans med grädden. Värm försiktigt och rör om hela tiden tills chokladen har smält och blandningen är tjock.
    2. Rör ner äggulorna, en i taget, över mycket svag värme, och var noga med att blandningen inte kokar för då skär den sig. Ta bort från värmen och vispa i rommen.
    3. Låt svalna något och ställ sedan i kylskåpet i ungefär 2 timmar eller tills blandningen är riktigt tjock.
    4. Ta upp smeten med en tesked och forma sedan små bollar med händerna. Rulla bollarna i kakaopulver och lägg upp dem för servering

    Liknande recept

    5
    10 min
    60

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben