Lyx trådrullar med romtryffel

Serverar: 20 portioner

Gillar man marcipan är detta guld

Ingredienser

  • 1 pkt odense fest och figuemarcipan
  • Romtryffel
  • 200 g odense mörk choklad 55%
  • 75 g grädde
  • 1/2 msk honung
  • 25 g osaltat smör
  • 15 ml mörk rom
  • Florsocker att rulla i
  • 100 g vit blockchoklad (smält)
  • Instruktioner

    Romtryffel: Koka upp grädde och honung.Hacka chokladen och häll den sedan i grädden och rör tills den har smält. Tillsätt smör och sedan rom. Mixa till en slät konsistens,använd stavmixer. Ställ in i kyl i ca 1timme. Rulla ut den stelnande tryffeln i florsocker till fingertjocka stänger. Kavla ut marcipanen ca 5 cm bred och rulla in tryffeln. Skär i 3 cm långa bitar och doppa endarna i smält vit blockchoklad. Låt stelna.

    Liknande recept

    4.3
    4-8
    9
    5
    10 min
    60

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben