Rosenbloms ingefärslax med chilihallon

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En färgstark rätt som bjuder på en annorlunda smakupplevelse och går lätt att förbereda. Efter TV programmet - Halv åtta hos mig.

Ingredienser

  • 600 g färsk skinnfri laxfilé
  • Ruccola
  • Svart råris
  • Marinad
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 0.5 dl saft från lime
  • Hallon
  • 4 dl hallon
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk lime
  • 1 msk Tropic Sun Sweet mango chili
  • Sås
  • 3 dl turkisk youghurt, fetthalt 10%
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk lime
  • 2 msk honung
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda ingefära och lime i en plastpåse och låt laxen marinera däri minst en halv timme.
    2. Blanda honung, lime och chili och slå över hallonen. Utöka mängden chili om du har en svagare variant. Hallonen ska bära en tydlig ton chili. Blanda ingredienserna till såsen och smaka försiktigt av med salt och peppar. Såsen skall vara söt snarare än salt.
    3. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Salta och peppra laxen, använd saltflingor och peppar från kvarnen, och tillaga den i mitten av ugnen i 150 grader.
    4. Filéns tjocklek samt hur länge den fått dra i marinaden avgör tiden, men låt inte laxen gå torr.
    5. Vänd ruccolan i olivolja och peppra och strö över saltflingor. Avsluta med en kärleksfull presentation av rätten på tallriken

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben