Rosenhills ädelostgratinerade ytterfilé

Serverar: 5 portioner

Tid: 1 timme

Hade en mörad ytterfilé liggande som inhandlats till förmånligt pris. Funderade ut detta relativt enkla recept. Hattade hit och dit om jag borde lagt till vitlök men körde utan.

Ingredienser

  • 1 kg mörad ytterfilé
  • 1 stor lök
  • 250 g skogschampinjoner
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl vispgrädde
  • 140 g ädelost
  • 1½ msk dijonsenap
  • 2 tsk timjan
  • 100 g riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i 4 cm stora bitar. Bryn runt om i smör. Lägg över i smord ugnsform. Hacka lök och dela champinjoner i halvor, bryn dessa i kvarvarande smör från det brynta köttet. Sprid mellan köttet.
    2. Blanda crème fraiche, grädde, ädelost, senap och kryddor. Smaka av och häll över köttet.
    3. Strö osten över.
    4. Gratinera i ugn på 225 grader i 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben