Rosensaft

Det speciella med den här drycken är att rosenbladens färg försvinner vid kokningen och kommer tillbaka när man tillsätter citronsyran - rena rama trolleridrycken!

Ingredienser

  • 2 Liter rosenblad, lätt packade
  • 2 Liter vatten
  • 1,2 kg strösocker
  • 2 msk citronsyra
  • Instruktioner

    1. Häll rosenbladen i en gryta, inte av aluminium och häll på vattnet. Koka 5 min under lock.
    2. Tillsätt socker och citronsyra. Koka upp, rör om väl och dra kastrullen av plattan. Låt svalna och sila saften.
    3. Häll upp den på rena buteljer och korka igen dem.
    4. Späd med vatten till lagom söt saft och servera med isbitar i kannan.
    5. Ger 2 liter saft.

    Liknande recept

    5
    30 min
    1
    3

    Kommentarer (1)

    KLK 9 juli 2009

    Sååå god! Jag gjorde en omgång till dagen efter direkt. Alla som smakat gillar den jättemycket. Tog lite mindre socker eftersom jag frös alla flaskor utom en. Barnens favorit.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben