Rabarber och rosensaft

Här förenas rabarberns syrlighet med en fräsch blomsmak. Tips: Rosenvatten hittas lättast i affärer som saluför utländska varor, eller ev i en välsorterad livsmedelsbutik.

Ingredienser

  • 1 kilo rabarber
  • 2 liter vatten
  • 5 dl strösocker
  • Saften av 2 citroner
  • 1 - 2 tsk rosenvatten
  • Instruktioner

    1. Ansa och skär rabarbern i ca 3 cm långa bitar. Koka dem i vattnet i 15 minuter utan omrörning. Sila av i en finmaskig sil eller silduk, ca 1 t imme.
    2. Häll saften i en gryta och tillsätt sockret. Koka kraftigt tills sockret smält. Rör om då och då. Tillsätt citronsaft och rosenvatten. Häll upp saften på väl rengjorda flaskor. Låt kallna. Späd med vatten till önskad smak.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben