Hallon och rosensaft
Frisk fräsch saft som imponerar!
Ingredienser
1 kg frysta hallon
6 dl vatten
6 dl socker per liter avrunnen saft
1 krm natriumbensoat
1-2 dl rosenvatten
Instruktioner
Lägg 1 kg frysta hallon i en rostfri gryta. Häll på 6 dl vatten. Koka 10 minuter. Häll massan i en silduk och låt stå och rinna minst 30 minuter.
Häll tillbaka saften i grytan och tillsätt 6 dl socker per liter avrunnen saft. låt sjuda ca 10 minuter.
Skumma saften väl.
Tillsätt 1 krm natriumbensoat utrört i lite saft och smaka av med 1-2 dl rosenvatten.
Häll upp saften på varma rena flaskor. Förslut. Förvara svalt.
Liknande recept
Hallon festmuffins
5
1
Cheesecake garnerad med hallon och blåbär
4.5
8-10
7
Blåbärsmuffins - muffins med blåbär, hallon eller andra bär
4.1
35 min
14
Polenta kaka med hallon
5
8-10
Spikes hallon och blåbär paj
4.5
1 h
6
2
Mayas Hallon Suprice
5
20 min
5-7
Hallon och rabarbersaft från Rostorp
6
Vaniljcupcakes med fluffy frosting & hallon
4.4
10
18
Hallon och citronmuffins med limeglacyr
12
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!