Hallon och rosensaft

Frisk fräsch saft som imponerar!

Ingredienser

  • 1 kg frysta hallon
  • 6 dl vatten
  • 6 dl socker per liter avrunnen saft
  • 1 krm natriumbensoat
  • 1-2 dl rosenvatten
  • Instruktioner

    1. Lägg 1 kg frysta hallon i en rostfri gryta. Häll på 6 dl vatten. Koka 10 minuter. Häll massan i en silduk och låt stå och rinna minst 30 minuter.
    2. Häll tillbaka saften i grytan och tillsätt 6 dl socker per liter avrunnen saft. låt sjuda ca 10 minuter.
    3. Skumma saften väl.
    4. Tillsätt 1 krm natriumbensoat utrört i lite saft och smaka av med 1-2 dl rosenvatten.
    5. Häll upp saften på varma rena flaskor. Förslut. Förvara svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben