Rosmarin och vitlöksspäckad kotlettrad

Serverar: 6 portioner

En hel kotlettrad är lättlagad festmat och praktisk när man är några stycken runt bordet. Servera exempelvis hasselbackspotatis till.

Ingredienser

  • 2 kg hel fläskkotlettrad med ben
  • 6 vitlöksklyftor
  • 4 kvistar färsk rosmarin
  • 2 citroner
  • Olivolja
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • 3 ½ dl vitt vin
  • 3 tomater
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Skala vitlöksklyftorna och hacka den och rosmarin fint tillsammans. Tvätta citronerna och strimla skalet och skär tomaterna i klyftor.
    3. Gör flera snitt i köttet intill benet och fyll med örterna och citronraspet. Skåra köttet lätt på utsidan och gnid in salt, peppar och olja.
    4. Häll vinet i en ugnssäker form och lägg i köttet så att det vilar på benet.
    5. Stek i ugnen i 1½ –2 timmar, ös då och då med den sky som bildas.
    6. När det är ca 10 minuter kvar av stektiden läggs tomatklyftorna i.
    7. Köttet är klart när innertemperaturen är 72°.
    8. Låt vila 10 minuter och skär upp köttet i cm- tjocka skivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben