Rosmarindoftande lammfärsbiffar

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Pröva att ersätta nötfärs med lammfärs i biffar, i köttfärssås och i tacofärsen.

Ingredienser

  • 1 stånd blekselleri
  • 2 gula lökar
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ tsk socker
  • 4 portioner ris
  • 1 burk krossade tomater (425 g)
  • 2½ tsk rosmarin
  • 1 ägg
  • 500 g lammfärs
  • 35 g salladsmix
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Strimla blekselleri och hacka 1 gul lök. Hetta upp 1 msk olivolja i en kastrull, pressa i 1 vitlöksklyfta och tillsätt socker, sellerin och löken. Fräs på medelhög värme i 5 minuter. Koka ris. Tillsätt krossade tomater, 1 tsk rosmarin, 0,5 tsk salt och 2 krm svartpeppar i kastrullen med grönsaker. Sjud på svag värme i ca 25 minuter. Hacka 1 gul lök. Blanda löken med ägg, 1 pressad vitlöksklyfta, 1,5 tsk rosmarin, 0,5 tsk salt och 1 krm svartpeppar i en bunke. Tillsätt lammfärs, blanda ihop och forma färsen till 8 biffar. Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna. Stek biffarna i två omgångar på medelhög värme i 4 minuter/sida. Lägg biffarna på ett övertäckt fat allteftersom de blir klara. Skölj salladsmix och servera till lammfärsbiffarna, tomatsåsen och riset.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben