Serverar: 4 portioner
Tid: 45 minuter
Pröva att ersätta nötfärs med lammfärs i biffar, i köttfärssås och i tacofärsen.
Strimla blekselleri och hacka 1 gul lök. Hetta upp 1 msk olivolja i en kastrull, pressa i 1 vitlöksklyfta och tillsätt socker, sellerin och löken. Fräs på medelhög värme i 5 minuter. Koka ris. Tillsätt krossade tomater, 1 tsk rosmarin, 0,5 tsk salt och 2 krm svartpeppar i kastrullen med grönsaker. Sjud på svag värme i ca 25 minuter. Hacka 1 gul lök. Blanda löken med ägg, 1 pressad vitlöksklyfta, 1,5 tsk rosmarin, 0,5 tsk salt och 1 krm svartpeppar i en bunke. Tillsätt lammfärs, blanda ihop och forma färsen till 8 biffar. Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna. Stek biffarna i två omgångar på medelhög värme i 4 minuter/sida. Lägg biffarna på ett övertäckt fat allteftersom de blir klara. Skölj salladsmix och servera till lammfärsbiffarna, tomatsåsen och riset.