Rosmarinpasta med bacon och sparris

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Rosmarin, grön sparris och en god sälta från krispigt bacon. Fina, rena smaker kombineras på bästa sätt i den här smidiga pastarätten.

Ingredienser

  • 400-500 g pasta
  • 1 bunt grön sparris
  • 1 pkt tärnat bacon (ca 140 g)
  • ½ msk rapsolja
  • 2 ½ dl mellangrädde
  • ½ tsk rosmarin
  • 2 krm salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Bryt bort den grövsta delen på sparrisen och skär den sedan i bitar. Knaperstek baconet i oljan. Låt sparrisen fräsa med sista 3-4 minuterna. Häll pastan i ett durkslag. Koka upp grädden, rosmarinen och saltet i pastagrytan och sjud sedan i 5 minuter. Blanda i pastan. Vänd ner baconet och sparrisen. Mal över rikligt med svartpeppar och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    nilha 19 juni 2012

    Väldigt gott! Hade något mindre mängd rosmarin och tillsatte dessutom färsk persilja. La baconet åt sidan efter stekning och fräste sparrisen en liten stund i pannan innan jag tillsatte övriga ingredienser som fick koka tillsammans!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben