Rostad potatissallad med pepparrotssting

Serverar: 4 portioner

Färggrann potatissallad med sting.

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis
  • 2 msk olivolja eller rapsolja
  • 1 bunt grön sparris
  • 1 knippe rädisor
  • 150 g sugar snaps
  • 1 rödlök
  • ½ dl valfria örter
  • 3 msk kapris
  • Dressing
  • 1 dl majonnäs
  • ½ dl créme fraiche
  • 1 msk pressad citron
  • 3 msk finriven färsk pepparrot
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Ansa och halvera potatisen, lägg på en plåt med bakplåtspapper, blanda med oljan. Rosta mitt i ugnen i 35-40 minuter.
    3. Ansa sparrisen, bryt av basen och koka sparrisen 2-3 minuter i lättsaltat vatten. Spola i kallt vatten och låt rinna av. Ansa rädisorna, koka i lättsaltat vatten ca ½ minut. Spola i kallt vatten och låt rinna av, halvera. Ansa sugar snapsen, koka i lättsaltat vatten ca 1 minut, spola i kallt vatten och låt rinna av.
    4. Skala och finhacka löken. Finhacka örterna. Blanda alla ingredienser i en stor skål. Blanda samman dressingen och servera till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben