Rotfärslimpa med många vänner

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En variant som tog begreppet köttfärslimpa till nya höjder. Bli inte avskräckta av ingredienslistan, det mesta är sådant som ofta finns hemma. Potatisen blev även den underbart god. Serverade med en god gräddsås och lite lingonsylt. ”Lilla Gumman” går fortfarande runt och ler!

Ingredienser

  • 500-600 g nötfärs
  • 6 msk ströbröd
  • 1½ msk potatismjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl spad från saltgurka
  • 2 ägg
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk pepparmix
  • 1 gul lök (100-125 g)
  • 2-3 morötter (150-200 g)
  • 200 g paprika (gärna blandade färger)
  • 100 g rotselleri
  • 1 äpple
  • 100 g saltgurka
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 1 msk fransk osötad senap
  • 3 msk matolja
  • 1 msk soja
  • 2 tsk curry
  • 1 kg potatis
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Blanda i en stor bunke ströbröd och potatismjöl väl så det inte är några mjölklumpar. Rör ner gurkspad och vispgrädde och låt svälla i minst 10 minuter medan ni förbereder resten.
    3. Grovriv gul lök, morötter, rotselleri, paprika och äpple. Finhacka saltgurkan.
    4. Smörj en ugnsform. Knäck äggen i ströbrödsblandningen och tillsätt salt, peppar, senap och allt rivet och hackat. Pressa i vitlöken och rör om så allt blandas väl. Lägg i köttfärsen och blanda allt väl. Gärna med degkrokar.
    5. Forma färsen till en tjock och knubbig limpa i ugnsformen.
    6. Skala eller skrubba potatisen, och skär dem i klyftor som placeras runt limpan. Rör i en kopp ihop soja, olja och curry, som penslas över alltihopa.
    7. Sätt in formen en fals under mitten och sänk ugnsvärmen till 175 grader. Grädda i ca 1 timme och servera med en god gräddsås och lingonsylt.

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    4
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben