Rotfruktschips

Till rotfruktschips passar de flesta rotfrukter. Använd främst vinterrotfrukter, de innehåller inte så mycket vatten och blir därmed sprödare än tidiga rotfrukter.

Ingredienser

  • 1 st morötter
  • 1 st rödbetor
  • 1 st rotselleri
  • 1 st palsternacka
  • 1 st majrova
  • Instruktioner

    1. Skiva rotfrukterna så tunt som möjligt, gärna på en mandolin. Skivorna ska nästan vara genomskinliga. Låt dem torka väl på hushållspapper eller handduk.
    2. Häll olja i en stekpanna eller gryta med raka kanter, eller använd en fritös. Hetta upp oljan till 180°, kontrollera med en hushållstermometer. Fritera chipsen i omgångar, 1-2 minuter. Låt dem rinna av på hushållspapper.
    3. Lägg chipsen i en skål och salta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben