Melongazpacho med lime

Serverar: 4 portioner

Läskande och svalkande soppa som serveras med krämig yoghurtdipp, knapriga lantchips och fetaost med honung.

Ingredienser

  • 1 kg kärnfri vattenmelon
  • 3 kvisttomater
  • 3 msk olivolja
  • ½ tsk finhackad färsk ingefära
  • 1 lime
  • Salt
  • Chiliflakes
  • Dippsås
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 2 msk finhackade färska örter, t ex persilja och oregano
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Tillbehör
  • 150 g fetaost
  • ½ citron
  • 1 msk flytande honung
  • Chiliflakes
  • 200 g rotfruktschips eller lantchips
  • Instruktioner

    1. Skär bort skalet och skär vattenmelonen i mindre bitar. Dela tomaterna i fyra delar och gröp ur kärnorna. Mixa melon och tomater till en slät soppa.
    2. Tillsätt olivolja,, finhackad ingefära, limesaft och finrivet limeskal (endast det gröna) Smaka av med salt och chiliflakes. Häll upp på flaska och ställ i kylen i minst 30 minuter tills den blir riktigt kall.
    3. Blanda yoghurt med finhackad vitlök, citronsaft och citronskal. Vänd ner finhackade örter och smaka av med salt och peppar.
    4. Lägg fetaosten i en picknicklåda och pressa över saften av citronen. Ringla över honung och strö på chiliflakes.
    5. Servera soppan kall i glas med tillbehören.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben