Bön- och spenatburgare med solrosfrön och halloumi

Serverar: 4 portioner

Fantastisk mumsig vegoburgare med knapriga rotfruktschips på toppen! En krämig guacamole med chilisting och läcker srirachamajo gör det till en fulländad smakupplevelse.

Ingredienser

  • 2 förpackningar kokta stora vita bönor, á ca 400 g
  • 2 dl fryst, tinad bladspenat
  • 1 tsk anchochilipulver
  • 1 tsk malen spiskummin
  • ½ dl majsstärkelse
  • 150 g halloumiost eller fetaost
  • 1 dl osaltade solrosfrön (gärna rostade)
  • 1 dl finhackad koriander
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk chilisås av srirachatyp
  • 4 hamburgerbröd
  • Salt
  • Rapsolja
  • Guacamole med chilisting
  • 2 tsk inlagd röd/grön hackad jalapeno
  • 2 mogna avokador
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • ½ dl hackad koriander
  • 2 krm flingsalt
  • Topping
  • Rostfruktschips
  • Instruktioner

    1. Häll av och låt bönorna rinna av. Krama ur all vätska från spenaten. Mosa bönorna grovt med en gaffel i en bunke. Rör ner spenat, anchochilipulver, spiskummin, majsstärkelse och 1 tsk salt. Riv halloumin. Rör ner hälften av den rivna halloumin, solrosfrön och koriander i bönsmeten. Forma 4 biffar med oljade händer.
    2. Blanda majonnäs och sriracha.
    3. Guacamole med chilisting: Finhacka jalapenon. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Mixa avokadoköttet och limejuice slätt med en stavmixer. Rör ner chili och koriander. Krydda med flingsalt.
    4. Grilla eller stek biffarna 3-4 minuter per sida. Rosta/grilla bröden. Servera biffarna mellan bröden tillsammans med srirachamajo, guacamole, resterande riven halloumi och rotfruktschips.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben