Clubsandwich med gravad lax och rotfruktschips

Serverar: 4 portioner

Enkelt och gott.

Ingredienser

  • 8 tunna skivor grovt kantskuret formbröd
  • 4 tunna skivor gravad eller rökt lax
  • 8 tunna skivor bacon
  • Guacamole
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 skalad och urkärnad tomat
  • 4 korianderkvistar
  • 8 myntablad
  • 1 chilipepparfrukt
  • 2 avokador
  • Saften av 2 limefrukter
  • Salt
  • Peppar
  • Rotfruktschips
  • 1 rödbeta
  • 2 svartrötter
  • 2 råa kronärtskocksbottnar
  • 5 dl druvkärnsolja
  • ½ tsk florsocker
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Rosta brödskivorna och låt dem svalna. Stek baconskivorna i ugnen tills de är knapriga.
    2. Finhacka rödlök, vitlök, tomat, koriander, mynta och chili och lägg i en skål. Skala, dela och kärna ur avokadorna och mosa dem med en gaffel. Häll över limesaften och blanda till ett mos. Rör ner moset i lök och tomatblandningen och smaka av med salt och peppar.
    3. Lägg ca 1 msk gaucamole på varje laxskiva och vik ihop varje skiva 2 gånger till ett fyrkantigt paket. Lägg 2 skivor bacon på varsin brödskiva, laxpaketen ovanpå och överst de andra brödskivorna. Dela varje sandwich diagonalt i två trekantiga bitar och servera med rotfruktschips och en sallad.
    4. Rotfruktschips: Skala rotfrukterna och skiva dem så tunt som möjligt med exempelvis en osthyvel. Lägg skivorna i kallt vatten i tio minuter, rödbetan för sig och svartrötterna för sig. Låt dem rinna av och klappa dem torra med hushållspapper. Skiva kronärtskocksbottnarna tunt.
    5. Fritera till sist skivorna gyllenbruna, i oljan på medelhög värme i 3-4 minuter. Låt chipsen rinna av på hushållspapper, strö över florsocker, salta och peppra. Servera till sandwichen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben