Rotfruktsgratäng med feta och vitlök

Serverar: 4 portioner

Krämigt god gratäng

Ingredienser

  • 6 potatisar
  • 2 morötter eller palsternackor
  • 1 bit rotselleri, ca 100 g
  • 1 burk Desirée feta med vitlök och persilja, ca 385 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 ½ dl mellangrädde
  • 2 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva potatis och rotfrukter tunt. Koka i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Häll av vattnet. Låt fetaosten rinna av och mosa den grovt. Blanda potatis, rotfrukter och fetaost med salt och peppar. Häll alltihop i en smord ugnssäker form eller i fyra portionsformar. Häll över grädden och strö över persiljan. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Servera med sallad och ev. stekt kött eller kyckling.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben