Rotfruktspaj med köttfärs

Serverar: 4 portioner

Paj med fyllning av köttfärs, rotfrukter, fetaost och crème fraiche.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 3 msk iskallt vatten
  • Fyllning
  • 200 g nötfärs
  • Smör till stekning
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • 1 sötpotatis, ca 150 g
  • 1-2 morötter
  • 50 g rotselleri
  • 1 gul lök
  • 150 g fetaost
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 ägg
  • Tillbehör
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Pajdeg: Blanda hastigt ingredienserna till degen. Kavla ut degen tunt, klä en pajform och skär bort överflödig deg (kan användas till galler). Nagga botten med en gaffel och ställ in formen i frysan ca 20 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Förgrädda pajskalet i 5-7 minuter direkt från frysen. Kanterna halkar inte ner så mycket om man gör så. Du kan också lägga ett bakplåtspapper i botten på pajskalet och fylla på med torkade gula ärter och sedan förgrädda. Därefter är det bara att lyfta upp papperet med ärterna.
    4. Fräs färsen i smöret tills den får fin färg. Tillsätt de krossade tomaterna och pressa ner vitlöken. Låt koka ihop tills nästan all vätska kokat bort. Krydda med salt och peppar. Fördela färsen i skalet.
    5. Skala och strimla rotfrukterna och löken. Smula fetaosten och rör ner den, crème fraiche och ägg i rotfruktsblandningen. Smaksätt med salt och peppar. Fördela blandningen över färsen och grädda i 175 grader mitt i ugnen ca 50 minuter. Servera med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben