Roti Canai

Ett supergott bröd från Malaysia.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 1 dl ghee eller 1 dl smör blandat med några droppar olja
  • 1 nypan salt
  • Instruktioner

    1. Blanda först saltet och mjölet i en bunke.
    2. Tillsätt sedan ghee/smörblandningen, blanda sedan i vattnet lite åt gången under omrörning.
    3. Om degen är lös, blanda i mjöl tills det blir en slät, fast deg. Låt vila i kylen i minst 30 minuter.
    4. Gör runda bollar av degen, ungefär stora som ett ägg, platta sedan med handloven ut degen mot en arbetsyta tills de är så tunna som möjligt. Vill du kan du här rulla ihop degen till en rulle, för att sedan ytterligare en gång trycka ut den så platt som möjligt.
    5. Grädda i en het panna tills de är gyllenbruna på båda sidor, servera med curry av valfritt slag.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben