Roti (thailändsk pannkaka)

Hittade äntligen ett recept som är det rätta.

Ingredienser

  • 2,5 dl vetemjöl eller rismjöl
  • 1 stort ägg
  • 1/4 tsk salt
  • 0,5 dl iskallt vatten
  • 1 msk smält smör
  • Olja att steka i
  • 2 bananer
  • 1 tub chokladsås
  • Instruktioner

    1. Gör en hög av mjölet på ett rent "bakbord". Gör ett hål i mjölet och lägg där i ägg, smält smör, vatten och salt. Använd händerna och knåda till en mjuk deg. Dela degen i fyra delar. Rulla ytan lite lätt i olja. Låt ligga och dra sig i 3 timmar
    2. Tag fram en teflonpanna och sätt på plattan på 6:an. Häll på olja (snåla inte).
    3. Ta upp en degklump och smörj in fingrarna i olja. Olja lite på bakbordet också. Tryck ut degen i cirkelrörelser, fukta fingrarna med olja igen då och då. Degen ska bli så tunn att den nästan går sönder (det gör den på vissa ställen också). När pannkakan hamnar på plattan blir den stelare. Så tunt som möjligt alltså.
    4. Stek pannkakan till den blir gyllene på ena sidan och vänd sedan.
    5. För banan/chokladpannis: Skiva på banan på pannkakan. Vik ihop den som ett kuvert. Lägg upp på tallrik och häll över chokladsås (på tub är lättast).
    6. Skär upp pannkakan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben