Karibisk kycklinggryta

Serverar: 6 portioner

Servera kokt ris, roti eller mjuka tacos til

Ingredienser

  • 1½ kg kycklingfilé
  • 2 gula lökar
  • 3 lime
  • 4 msk fint riven ingefära
  • 2 dl olja
  • 4 vitlöksklyftor
  • salt
  • peppar
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 färsk chilifrukt eller annan het krydda
  • 1 knippe gräslök
  • 2-3 dl kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfilén i strimlor. Skala och finhacka löken.
    2. Tvätta limen väl, riv skalet och pressa ut saften. Blanda samman lök, limeskal, -saft och ingefära ned oljan. Pressa i vitlöken.
    3. Häll detta över kycklingen och rör om. Salta och peppra. Låt den marinera i 2 timmar eller över natten i kylskåp.
    4. Ta upp och fräs kycklingen några minuter i en gjutjärnsgryta. Häll på kokosmjölken.
    5. Kärna ur och finhacka chilin och gräslöken och tillsätt dem. Sjud på svag värme tills kycklingen är genomkokt. Rosta kokosen i en torr, het panna och strö över maten.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    annack 24 augusti 2008

    Jamaicansk kyckling

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben