Ruccola- och chilirisotto

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En värmande och smakrik risotto!

Ingredienser

  • 1 l varmt vatten
  • 2 msk kycklingfond eller annan fond
  • 3 dl risottoris
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st färsk chili frukt
  • 3 dl färsk ruccola
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 1-2 dl riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Värm upp vatten i en kastrull eller i vattenkokare. Häll i fonden och rör om. Hacka löken, vitlöken och chilin fint. Riv ruccolan i lite mindre bitar. Värm upp en stekpanna med olivolja och fräs lök och vitlök gyllenbrunt. Häll ner riset och dra ner värmen. Låt det steka ihop ca 1 minut. Häll sedan i litet av fonden i taget och rör om med jämna mellanrum. Följ anvisningarna på paketet för hur länge riset behöver koka.
    2. När riset nästan är klart tillsätt chilin och rör om. Efter ytterligare en stund sätt i ruccolan och rör om. Salta och peppra efter behag. Innan servering, vänd ner parmesanosten.
    3. Om man vill kan man även använda sig av vitt vin, minska bara på mängden fond. En bra kombination är 2 dl vitt vin och 8 dl fond.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben