Ljummen potatissallad med feta, potatisklyftor och ruccola

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Började göra denna sallad för många år sedan och har för mig att jag hittat receptet i någon tidning. Källan till receptet är dock för länge sedan glömd men receptet dammar vi av varje sensommar då nypotatisen har mist nyhetens behag men grillningen ändå kräver ett gott tillbehör. Här gör jag klyftpotatisen utifrån viktväktarnas metod för att kunna minska på fettet men det går lika bra att göra dem på traditionellt vis.

Ingredienser

  • 10-15 medelstora potatisar
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 pkt fetaost
  • 1 ask ruccolasallad
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 ºC Borsta potatisen och dela den i klyftor. Lägg i en plastpåse. Häll i oljan, pressa över vitlöken och salta och peppra efter behag. Knyt ihop plaspåsen och massera den lite så att oljan och kryddorna fördelas över alla potatisar. Ställ potatisklyftorna som båtar med jämna mellanrum. Ugnsstek i ca 20 minuter utan att röra om.
    2. Under tiden, skölj ruccolan och lägg i en stor skål. Smula ned fetaosten.
    3. När potatisklyftorna är klara: Häll dem rykande varma ned i ruccola- och fetaostblandningen.
    4. Vänd runt och servera direkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben