Baconfylld kalkonfilé med ruccola- och papayasallad

Serverar: 2 portioner

Tid: 45 minuter

Lättlagad och festlig måltid.

Ingredienser

  • 70 g bacon
  • 1 dl crème fraiche
  • 250 g kalkonfilé
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • Ruccola- och papayasallad
  • 30 g ruccola
  • ½ papaya
  • 1 msk pumpafrö
  • 1 tsk olivolja
  • ½ lime
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Strimla baconet och stek det knaprigt. Blanda bacon och crème fraiche. Skär en skåra i kalkonfilén och fyll med bacon- och crème fraicheblandningen. Krydda köttet med salt och peppar och bryn det på båda sidor i stekpanna med smör. Lägg över köttet i en ugnsfast form och stek klart i ugnen i ca 15 minuter. Köttet är klart när innertemperaturen är 65°. Skölj ruccolan och tärna papayan. Blanda ruccola och papaya i en skål och strö över rostade pumpafrön. Ringla över olja och pressa över lime. Skiva kalkonfilén och servera med ruccola- och papayasallad och ris

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben