Kalkonfilé à la Nettan

Serverar: 4 portioner

Kalkonfilén kan serveras både varm och kall Passar på buffébordet Servera gärna klyftpotatis och ädelostsås till

Ingredienser

  • Ca 800 g kalkonfilé
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • Curry
  • Paprikapulver
  • Instruktioner

    1. Ugn 150°
    2. Putsa filén. Krydda den med salt, peppar, curry och paprika. Stek den runt om i en stekpanna så den får fin färg.
    3. Flytta över filéerna till en ugnssäker form. Sätt in en köttermometer i den tjockaste delen. Täck med folie.
    4. Stek färdigt i ugn tills ca 70°. Låt den vila en stund i formen.
    5. Skär köttet på snedden. Servera gärna klyftpotatis, ädelostsås och morötter till.
    6. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Fidelis_ad_urnam 22 april 2012

    Gud vad god min kalkonfilé blev! Kryddningen är helt i vår smak, älskar curry och lite styrka, och köttet blev riktigt mört. Full pott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben