Ruccola- och fänkålsaioli

Serverar: 8-10 portioner

Annorlunda med fänkål i aiolin. Urgott!!!

Ingredienser

  • 1 liten fänkål (ca 100 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • ½ förpackning ruccola (à 70 g)
  • 2 äggulor
  • 4 dl rapsolja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225ºC. Skär fänkålen i tärningar. Lägg den i en ugnssäker form. Pressa över vitlök. Ringla över olivolja. Tillsätt 1 tsk salt och ½ tsk peppar.
    2. Rosta i ugnen i ca 20 minuter tills fänkålen är mjuk och har fått lite färg.
    3. Lägg fänkål, ruccola och äggulor i en mixer och kör allt till en jämn smet. Tillsätt rapsoljan i en tunn stråle och mixa tills aiolin tjocknat. Smaka av med vinäger, salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben